Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

28 Nisan 2015 Salı

Kidzania

Kidzania'nın simgelerinden Kidzania Uçağı
Doğrusu şu Gezimanya’nın toplu etkinlikleri insanda bağımlılık yapıyor… Daha Safranbolu etkinliğimizin yorgunluğunu atmadan bir haber geldi ki heyecandan yerimde duramadım! “Haydi, Kidzania İstanbul’da bir günlüğüne çocuk olacağız” dediklerinde bütün plan ve programımı değiştirip aralarına katılmaya karar verdim.

Kidzania, dünyanın önde gelen kentlerinde şubesi olan bir eğlence ve öğrenme merkezi aslında. Türkiye’de ilk kez İstanbul’da açılmış. Acıbadem semtinde bulunan Akasya AVM bünyesinde yer alıyor. Ulaşımı da oldukça kolay. Metro ve metrobüsle kolayca gelebiliyorsunuz. Metrobüsün Uzunçayır durağında, metronun ise Ünalan (aman dikkat Acıbadem değil) istasyonunda iniyor ve altgeçitten biraz yürüyerek doğruca AVM’nin içine çıkıyorsunuz.

Akasya AVM oldukça büyük, ferah, aydınlık ve dünyaca ünlü markalara evsahipliği yapan yeni bir mekân. Ama tabii şimdilik konumuz Kidzania!

Kidzania İstanbul aslında 4-14 yaş arası çocuklar için tasarlanmış bir dünya. Biz içeri nasıl mı girdik? Gezimanya sırrı! :) İçeri girişte çocuklara uygulanan prosedür neyse ona tâbi olduk. Öncelikle Kidzania giriş biletimizi alıyoruz, bilekliklerimiz takılıyor,  haritamız ve Kidzania’da bozdurmak üzere bize verilen çeklerimizi alarak Kidzania’ya giriş yapıyoruz.

Kidzania'da geçirdiğim günü kolay kolay unutmayacağım.
İlk iş olarak, sponsor bankanın Kidzania şubesinde çeklerimizi bozduruyor ve Kidzania’nın para birimi olan Kidzos’larımızı alıyoruz. Kidzosları tıpkı gerçek para gibi. Kolay harcanıyor, güç harcanıyor. İçeri girince paranızı har vurup harman savurmak da sizin elinizde, tasarruflu kullanıp birikim yapmak da. Örneğin duvar örerek, benzinlikte çalışarak, arkeolojik kazılarda görev alarak, defilelere çıkarak vs para kazanabilirsiniz.

Paranızı çarçur etmeniz için çok zevkli yerler de var. Uçak kullanarak, gizli ajanlık eğitimi alarak, sürüş eğitimi alarak, paralarınızı harcamayı da seçebilirsiniz. Dikkat ettiyseniz hepsi gerçek yaşamda var olan iş kolları. Çocuklar içeride oyun oynarken meslekler hakkında bilgi sahibi oluyor, gerçek yaşamın bir provasını yapıyor; para kazanma, para harcama, ekonomi kavramlarıyla ilgili fikir ediniyorlar.

İçeride yer alan meslek kolları ve iş yerleri şunlar: Acil Servis, Akaryakıt İstasyonu, Araç Kiralama, Arkeoloji Müzesi, Banka, Bisküvi Fabrikası, Chika'nın Modaevi , Çikolata Fabrikası, Cips Fabrikası, Department Store, Deprem Simülasyon Merkezi, Diş Kliniği, Disko, Dondurma Fabrikası, Fotoğraf Stüdyosu, Oyun Odası, Gizli Ajan Eğitim Merkezi, Güvenlik Merkezi, Hamburgerci, Hastane, Havacılık Akademisi, İçecek Dağıtım Merkezi, İnşaat, Banka, Gazete, Emniyet Merkezi, İtfaiye, Stadyum, Üniversite, Falcı, Olay Yeri İnceleme, Optik, Oto Galerisi, Otomobil Servisi, Oyunculuk Akademisi, Parfümeri, Pizzacı, Sanat Ataölyesi, Tiyatro, Şekerleme Fabrikası, Süpermarket, Sürüş Akademisi,  Sürüş parkuru, Süt Fabrikası ve Tırmanma Duvarı… Tüm bu birimlerde kâh para kazanarak, kâh harcayarak vakit geçiriyor, eğlencenin dibine vuruyorsunuz.

Kâh duvar ustası, kah pilot oldum Kidzania'da
Çocuğunuz, kuzeniniz, yeğeniniz… 4-14 yaş arası tüm minikleri buraya getirin derim. Tek başlarına ya da arkadaş grubuyla, hatta okul gezileriyle buraya gelebilirler. İşin ilginç yanı Kidzania’da doğumgünü etkinlikleri de düzenleyebiliyormuşsunuz. Duyunca çok hoşuma gitti bu fikir. Girişler çocuklar için 55 TL, çocuklara eşlik edecek olan yetişkinlere 25 TL. Pazartesi günleri kapalı.

Denediklerim içinde Gizli Ajan Eğitim Merkezi ve Havacılık Akademisi en çok hoşuma gidenlerdi. Gizli Ajanlık eğitimi alırken başdöndürücü tünellerden geçiyor, zorlu bir geçitten tırmanıyor, 8 metrelik yüksekten kendinizi (tabii emniyetli bir biçimde) boşluğa bırakıyorsunuz. Havacılık eğitimindeyse bir uçağı Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Atatürk Havalimanı’na uçuruyorsunuz. Allah’tan ki uçurduğum şey yalnızca bir simülatördü. Aksi takdirde tarihin en büyük havacılık facialarına sebebiyet vermem işten bile değildi! Düşe kalka uçağı piste indirdim ve artık saatler çıkma vaktini gösterdiği için ayaklarım geri gide gide Kidzania macerama son verdim.

Keşke bir fırsat daha olsa da bir kez daha bir günlüğüne çocuk olsam! Bu çılgın macerayı bize yaşatan Gezimanya  ekibine bir kez de bu yazım aracılığıyla teşekkürlerimi sunmak istiyorum!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder