Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

16 Şubat 2015 Pazartesi

Ukrayna'ya gideceklere tavsiyeler

Ukrayna bayrağı
Ukrayna, gerek Türkiye’ye yakınlığı, gerek içinde barındırdığı kültürel ve doğal güzellikler nedeniyle mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerlerden biri bana kalırsa. Ukrayna’ya giriş yapmak için vize gerekmemesi, bu güzel ülkeyi ziyaret etmek için bir diğer sağlam neden.

Avro-Lira arasındaki kur farkı, malum, Avrupa’ya seyahat etmek isteyen gezginlerin belini büküyor. Hiçbir yere gitmeden bütün yıl evde oturmaktansa bir Avrupa yolculuğunun 4’te 1’i fiyatına Ukrayna’ya gitmek çok mantıklı. Ukrayna zaten dünyanın en ucuz ülkelerinden biriydi. Ukrayna’nın para birimi Grivna’nın 2014 yılında çok fazla değer yitirmesiyle, Ukrayna ekonomik seyahat meraklıları için daha da cazip bir destinasyon haline geldi.

Ben de ilk kez 2015 yılının Ocağında 8 günlük bir tatil için Ukrayna’ya uçtum. Gayet tarafsız ve fikirsiz olarak gittiğim Ukrayna’dan, ülkeye ve insanlarına âşık olarak döndüm. Bu yazıda Ukrayna’yla ilgili gözlemlerimi ve fikirlerimi başlıklar hâlinde yazdım. Ukrayna’yı anlamamıza yardımcı olması dileğiyle…



2 yorum:

  1. Merhaba yazın Harika ! Biz iki kız arkadaş lviv kiev Odessa ya gideceğiz. 10 gün kalacağı yanımıza 400 dolar almayı planladık. Bunu nakit olarak taşımak güvenlimi? Yoksa hesap kartı mı kullanalım. Hangi kartlar kullanılabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim! Bu parayı nakit olarak mı taşımak daha güvensiz, Ukrayna'da bankamatik kullanmak mı daha güvensiz bilemedim :) Klasik anne nasihati olacak ama sanırım ben parayı birkaç parçaya bölüp, farklı yerlerde nakit olarak saklardım :)

      Sil