Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

25 Aralık 2014 Perşembe

Louvre Müzesi

Louvre Müzesi'nin simgesi Mona Lisa
Paris'teki Louvre Müzesi, her yıl arka arkaya dünyanın en çok ziyaret edilen müzesi unvanını alıyor. Evsahipliği yaptığı paha biçilmez başyapıtlara bakılırsa, bunu sonuna kadar hak ettiğini söyleyebiliriz.

Aslen bir saray olan Louvre Müzesi'nin binasının temelleri 12. yüzyılda atılmış. O günden bugüne eklentilerle genişletilerek bugünkü durumunu almış. Bina 1682 yılına dek Fransız krallarının ikâmetgâhı olarak kullanılmış. 14. Louis'nin Versay Sarayı'na taşınmasıyla birlikte saraylık sanını yitirmiş ama bina o günden bu yana kraliyetin -bugün artık çağdaş Fransa'nın- sahip olduğu sanat eserlerinin sergilenme yeri olarak kullanılıyor. Müzedeki eşsiz koleksiyonu her yıl ortalama 8 ilâ 9 milyon kişi ziyaret ediyor. Louvre Müzesi 2012 yılında 9,7 milyon ziyaretçi ağırlayarak tüm zamanların rekorunu kırmıştı. 

Birbiriyle bağlantılı üç ana binada, toplam 60,600 metrekarelik bir alanda, yaklaşık 35.000 sanat eserini bünyesinde barındıran Louvre, başlı başına bir dünya. Yalnızca Louvre Müzesi'ni görmek için Paris'e gelen gezgin ve sanatseverler bile var. Hani sık sık kullandığımız "bilmemne müzesini gezmeye 1 gün yetmez" lafı var ya; Louvre Müzesi'ni hakkıyla gezebilmek için belki 1 ay bile yetmez! 

İşte bu nedenle sevgili okurlarım, bu yazıda sizler için kısa ve özlü bir Louvre Müzesi Rehberi oluşturmaya çalıştım. Yazının gereksiz uzun görünmemesi ve derli toplu olması için bölümlere ayırmaya karar verdim. Aşağıdaki bağlantılara tıklayarak bilgi edinmek istediğiniz konuyla ilgili yazıya ulaşabilirsiniz. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder