Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

27 Aralık 2014 Cumartesi

Louvre Müzesi'ne ulaşım

Dünyanın en çok ziyaret edilen müzesini, Louvre'u siz de ziyaret etmeye karar verdiniz. Kaldığınız yerden ya da bir başka ziyaret noktasından Louvre Müzesi'ne gitmek için fikir ve önerilere mi ihtiyacınız var? Bu yazı sizin için!

Paris'te bir yerden bir yere gitmenin en kolay yolu hiç kuşkusuz metro. Dünyanın en gelişmiş ve en eski metro ağlarından birine sahip olan Paris'te, Louvre Müzesi'ne gitmek için de en mantıklı yol metro.

Louvre Müzesi'nin yanı başında iki ayrı metro hattının istasyonları bulunuyor:

  • Metro haritalarında sarı renkle simgelenen 1 numaralı hattın (La Défense - Château de Vincennes) Louvre-Rivoli istasyonu 
  • Pembe renkle simgelenen 7 numaralı hattın (La Courneuve - Villejuif) Palais-Royal - Musée du Louvre istasyonu.

İstasyonların konumu

Metronun yanısıra, banliyö trenlerinin sarı renkle gösterilen RER C kodlu hattının da Louvre Müzesi'ne çok yakın bir konumda istasyonu bulunuyor. Bu durumda Musée d'Orsay istasyonunda iniyorsunuz, Seine Nehri kıyısı boyunca kısa bir yürüme yolu var. Pont Royal (Kraliyet Köprüsü) veya Pond du Carousel (Carousel Köprüsü)'nden geçerek nehrin öte yakasına geçiyorsunuz. Louvre zaten tüm görkemiyle karşı kıyıda size göz kırpıyor olacak. Porte des Lions'tan (Aslanlı Kapı) girerek müzeyi ziyarete başlayabilirsiniz. Bu kapı müzenin ana girişine oranla oldukça tenha ve sıra beklemeden bilet alabiliyorsunuz. Fakat dikkat, bu kapı Cuma günleri kapalı. Kapıların konumu ve ziyaret saatleriyle ilgili ayrıntılı bilgi için bu sayfaya bakabilirsiniz.

Müzeye otobüsleri kullanarak gelmek de mümkün. Müzeden geçen otobüslerin numaraları şöyle: 21, 24, 27, 39, 48, 68, 69, 72, 81 ve 95.

Batobus denen, Seine Nehri içinde yolcu taşıyan teknelerle de müzeye gelmek mümkün. Louvre iskelesinde iniyorsunuz ve Porte de Lions (Aslanlı Kapı)'dan müzeye giriş yapıyorsunuz.



Louvre Müzesi'nin haritadaki konumu:



Pembe ve sarı (metro durakları), Siyah (girişler), Açık sarı RER C istasyonu


***

Bu yazı Louvre Müzesi Gezi Rehberi yazı dizisinin bir parçasıdır. Louvre Müzesi ile ilgili daha fazla bilgi için bağlantıya tıklayabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder