Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

22 Şubat 2015 Pazar

Gasova Lampa

Гасова Лямпа
(Gaz Lambası ya da Oil Lamp)

Lviv’in bir diğer temalı restoranı. Gazyağıyla çalışan lambaların mucidi olan Leh kökenli Lvivli Ignacy Łukasiewicz ve Jan Zeg’in anısına böyle dekore edilen restoran aynı zamanda bir müze. Tüm duvarlarda gazlambaları yer alıyor.

Ermeni Caddesi’nde (Virmenskaya Cd.) yer alan restoran kiraladığım evin hemen yanındaydı. Kapısında mucitlerden birinin masabaşındaki bronz heykeli yer alıyor. Karşısındaki boş sandalyeye oturup fotoğraf çektirmek âdetten. Kapıda melon şapkalı şık giyimli bir bey amcamız daima hazır bulunuyor. Size kapıyı açıyor.

Buraya da giriş biraz zor. Çok dar merdivenler var. Ancak tek kişi inebiliyor ya da çıkabiliyor. Yukarıdan inerken düğmeye basıp aşağıdaki “DUR” ışığını etkinleştiriyorsunuz. İnen kimse yoksa ışık yeşile dönüyor ve yeni gelen müşteriler çıkmaya başlıyor.

Restoran çokkatlı. Şimdi tam anımsayamıyorum ama sigara içilebilir açık terasla birlikte sanırım 5 katlıydı. Garsonların İngilizce bildiği az sayıdaki restorandan biri olduğu için kolaylıkla siparişinizi veriyorsunuz. Porsiyonların maşallahı var. Hepsi öksüz doyuran boy. Koca bir tas borç çorbası, bir tava ana yemek ve sürahi boyunda içeceğin üzerine tatlı yiyecek yerim kalmadı doğrusu… Yemeklerini en beğendiğim yerlerden biri oldu Gasova Lampa. Gitmenizi mutlaka öneririm. Gece 2’ye dek açık ve fiyatlar da bir o kadar uygun. Kokteylleriyle meşhur.

Gazlambasının mucidinin heykeli
 
Bu pozu vermeden döneni dövüyorlar! :) 


İçeride yüzlerce gazlambası var.

Koca bir kâse borç çorbası

Öksüz doyuran adını taktığım porsiyonlar

Adres: Virmenskaya Cd. No:20, Lviv

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder