Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

22 Şubat 2015 Pazar

Lviv Handmade Chocolate

Львівська Майстерня Шоколаду

Müessesenin logosu
Gelelim Lviv’in tatlı dükkânına… El yapımı çikolatalar üreten bu markanın ünü de çoktan Lviv sınırlarını aşmış. Kiev’de dâhil olmak üzere ülkenin büyükşehirlerinde şubesi bulunuyor.

Lviv’deki merkezi birkaç kata birden yayılan büyük bir bina. Görece dar giriş katında camekân arkasında çikolataların üretim aşamalarına tanıklık ediyorsunuz. Buradaki ham çikolatalar bile insanın iştahını kabartmaya yetiyor da artıyor! Dar alana sığdırılmaya çalışılmış birkaç masa ve servisin yapıldığı bir bar var. Burada dantel örtülü ahşap masalara oturup bardakta erimiş çikolatanızı kaşıklıyorsunuz. İsteğe göre içinde fındık ve acıbadem de koyabiliyorlar. Acı, sütlü ve beyaz olmak üzere üç tür erimiş çikolata sunuyorlar. Sütlüsünü özellikle denemenizi öneririm.

Bana kalırsa dükkânın üst katlarına çıkmayı, çikolatanızı bitirip, çikolata açlığınızı bastırdıktan sonraya bırakmalısınız. Mis gibi çikolata kokuları içinde, kendinizi doğruca çeşit çeşit çikolataların ortasına atarsanız sonuç keseniz için pek hayırlı olmayabilir.  Burada çikolata kalıp kalıp, kutu kutu, kilo kilo satılıyor! İnsanın gördüğü her şeye saldırası geliyor. Siz de gitmişken mutlaka birkaç kilo çikolata alıverin! :) Hediyelik olarak düşünüyorsanız çok yaratıcı fikirler bulacağınızdan emin olun. Özellikle kamasutra temalı çikolatalara bir bakın derim!

Personel içinde yalnızca bir kişi İngilizce biliyordu. “En Pahalı Galiçya Restoranı”nda size sorulan yerel indirim kartını burada da sorabilirler. %10 indirim sağlıyormuş. Grivna-Lira arasındaki değer farkının bu kadar fazla olduğu bu dönemde %10 fazla ödemek açıkçası pek koymadı.

Yüzlerce çeşit çikolatayı birarada bulabiliyorsunuz*

İngilizce bilmeyen satıcılarla anlaşmak biraz güç*
Alt kattaki kafe bölümünde erimiş çikolatayı denemelisiniz

Alt kattaki kafe bölümü

Mekânın dıştan görünümü*


Adres: Serbska Cd. No:3, Lviv

1 yorum: