Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

10 Mart 2016 Perşembe

Floransa'ya nasıl gidilir?

Floransa hiç kuşkusuz Avrupa'nın en güzel şehirlerinden biri. Roma ve Venedik'ten sonra adını en sık duyduğumuz, resimlerini en çok gördüğümüz İtalyan şehri, herhâlde Floransa'dır. Yüzyıllarca Avrupa'nın en önemli kenti olarak kalmış; Orta Çağın en güçlü ve zengin ailelerini çıkartmış; ticaretin, bilimin, sanatın ve mimarinin beşiği olmuş bir şehirden söz ediyoruz... Floransa bölge olarak Toskana sınırları içinde kalıyor ve Floransa dışında Toskana'nın ziyaret edilmesi gereken 4 muhteşem kenti daha bulunuyor: Siena, Lucca, Pisa ve daha ziyade bir kasaba diyebileceğimiz San Gimignano. Eğer Toskana'ya yolunuz düşerse Floransa'yla birlikte bu kentlerden birini ya da bir kaçını mutlaka görmelisiniz.

Floransa'ya havayoluyla ulaşım

Eğer bir seyahatseverseniz, İtalya'ya gitmemek, gidip de Floransa'yı görmemek olmaz. Fakat bu dünya güzeli kente, ne yazık ki şimdilik Türkiye'den doğrudan uçuş bulunmuyor. Şehir merkezine 15 dakika uzaklıkta yer alan Firenze Amerigo Vespucci Havalimanı (FLR), pek çok iç ve dış hat uçuşuna evsahipliği yapsa da Toskana'nın en işlek havalimanı Pisa Galileo Galilei Havalimanı. Türkiye'den geliyorsanız bu bölgeye uçuş gerçekleştiren tek şirket olan Türk Hava Yolları da sizi Pisa'ya getirecek.

Floransa'ya havayoluyla ulaşmak istiyorsanız Türk Havayolları'nın TK1399 sefer sayılı uçuşundan biletinizi almanız gerekiyor. THY, çarşamba ve perşembe günleri dışında haftanın 5 günü İstanbul-Pisa arasında karşılıklı seferler düzenliyor.

Havalimanından şehir merkezine ulaşım

Pisa Havalimanı ile Floransa şehir merkezi arasında normalde demiryolu bağlantısı bulunuyor. Fakat 2016 yılı itibarıyla onarımda ve kullanım dışı. Bunun yerine yolcular havalimanının hemen önündeki cep otogarından otobüslerle taşınıyor. Havalimanından çıktığınızda sağa doğru bakın. 2 farklı otobüs firmasını ve bunların yanyana konumlanmış bilet gişelerini göreceksiniz. Biletler her iki firmada da aynı fiyata satılıyor fakat saatleri farklı olabiliyor. Hangisinin daha önce kalkacağını sorabilirsiniz. Biletleri eğer oradan alırsanız 6 avro, internet üzerinden alırsanız 5 avro ödüyorsunuz. Otobüsler 1 saatlik bir yolculuğun ardından sizi Floransa Santa Maria Novela İstasyonu'nun önünde indirecek.

Sabah 05.30 ile 20.00 saatleri arasında  hizmet veren otobüslerin bagajına bavullarınızı kendiniz yerleştirip indiriyorsunuz. Bagajın dibine koyup muavin yerleştirir diye düşünerek otobüse binerseniz, bavullarınız kalır, siz gidersiniz Floransa'ya :)

Pisa Havalimanı ve Floransa arasında yolcu taşıyan iki şirket var demiştik. Bunlar:

Terravision: www.terravision.eu (zaman çizelgesi)

Autostradale: www.airportbusexpress.it (zaman çizelgesi)

Floransa'ya demiryoluyla ulaşım

Eğer Pisa'ya değil de, herhangi bir nedenle Bolonya (100 km), Cenova (230km) veya Roma'ya (320) km uçtuysanız demiryolunu kullanarak  yine Floransa'ya rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Torino, Milano, Bolonya, Roma, Napoli, Salerno, Padova, Venedik, Trieste ve Treviso gibi önemli İtalyan şehirlerinden trenle Floransa'ya doğrudan ulaşım sağlayabilirsiniz.

Floransa'da 3 farklı tren istasyonu bulunuyor. Şehirlerarası trenlerin büyük bir bölümü ana gar olan Firenze Santa Maria Novela garında duruyor. Bu garın adını Firenze SMN biçiminde kısaltılmış olarak da görebilirsiniz. İtalya'da demiryolu biletlerini www.trenitalia.com adresinden ya da garlardaki otomatlardan alabiliyorsunuz.

Floransa Santa Maria Novela Garı, şehrin tarihî merkezinin 1 km dışında, merkeze yürüyerek 10 ilâ 15 dk uzaklıkta yer alıyor. Eğer çok ağır bavullarınız yoksa bu mesafeyi rahatlıkla yürüyebilirsiniz. Otelinize ya da gezeceğiniz yerlere gitmeden önce garın hemen karşısındaki turist danışma bürosuna uğrayıp şehir haritalarından edinmeyi de unutmayın!

2 yorum:

  1. Keşke sitenizi google in ilk sıralarında görebilsek. Gayet farklı ve akıcı bir yazınız var. Elinize sağlık. Floransa gerçekten Avrupa seyahatinde görülmesi gereken önemli yerlerden.

    YanıtlaSil
  2. paylaşımın için çok teşekkürler... az ama :)
    hem çok net, hem öz, hem rahatlatıcı bir paylaşım

    YanıtlaSil