Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

12 Temmuz 2014 Cumartesi

Volotea

Bu yazıda seyahatseverleri “low-cost” yani düşük maliyetli havayolu şirketlerinden birine karşı uyarmak istiyorum: Volotea…

İspanya merkezli bu havayolu şirketinin geçmişi pek eskiye dayanmıyor. Ancak çok uygun, bütçe dostu fiyatlarla özellikle öğrenciler tarafından sıklıkla tercih ediliyor. Son dakikaya kalmazsanız inanılmaz uygun fiyatlarla karşılaşabilirsiniz. 15 avroya Fransa’dan İtalya’ya uçmak kulağa inanılmaz geliyor değil mi?

Akıl sağlığınız için bu logodan uzak durun!
Ancak işin iç yüzü pek öyle olmuyor. Yolcusunu inanılmaz derecede mağdur eden bir şirket olarak, benim asla tercih etmeyeceğim havayolları arasına girdi Volotea. Ortada hiç bir neden yokken iki kez uçuş iptal ederek beni çok zor durumlara düşürdü.

İlkinde Fransa’dan İtalya’ya uçmak için çok önceden biletimi almış bekliyordum. Uçuşuma kısa bir süre kala İnternet üzerinden “online check-in” yapmak için sitelerine girdim ama her defasında hata veriyordu. En sonunda müşteri hizmetlerini aradım. Beni dakikalarca hatta beklettiler. Çok affedersiniz, bir de kol gibi bir fatura gelmesine neden oldular. Meğerse uçuşum iptal edilmiş. Neden bana önceden haber verilmedi diye sorduğumda yazılı bildirimin e-posta yoluyla gönderileceği söylendi. Tabii ki yalandı. Ne o konuşmadan önce, ne de sonra, hiçbir açıklama gelmedi. Ben seyahatime günler kala, ortada kaldım. Ya bütün otel rezervasyonlarım, seyahat planlarım yanacaktı ya da 4-5 katı para vererek İtalya’ya başka yoldan gidecektim. Nitekim planlarımdan ve hayallerimden cayamadım. Maliyetini neredeyse iki katına çıkarmak pahasına İtalya’ya gittim. Yan sütunlardaki kategori sekmesinden İtalya seyahatimle ilgili yazıları okuyabilirsiniz!

Volotea ile yaşadığım ikinci sorun, çok daha tatsız, çok daha sinir bozucu. Birkaç ay sonra, bu kez Fransa’dan İspanya’ya uçmak istedim. Fiyat araştırması sonucu yine en uygun fiyatı, hem de epeyce uygun bir fiyatı, Volotea’da buldum. Yediğim ilk kazığın acısını hâlâ içimde tüm canlılığıyla duysam da, “her havayolunda olur böyle durumlar, bir şanssızlıktı geçti gitti” diye kendimi avutarak yine biletimi bu havayolu şirketinden aldım.

Almaz olaydım… Bu kez kendilerinden bir e-posta geldi: “Uçuşunuz iptal edilmiştir. İster bir sonraki gün uçun, isterseniz paranızı geri verelim” diyordu. Ölür müsün öldürür müsün? Benim otel rezervasyonlarım, arkadaşlarımla buluşma günüm, her şeyim günü gününe, hattâ saati saatine ayarlanmış; bunlar bana bir sonraki gün git diyor. Durun rezalet daha bitmedi…

Hemen siteye baktım. Geç gitmektense, 1-2 gün erken gitmeye razıyım. Bir de ne göreyim? Benim uçuşum iptal falan olmamış. Yerli yerinde duruyor. Sadece fiyatlar uçmuş, bir kişi içi bilet fiyatı 250 avrolara fırlamış. Tabii 20 avroya bilet alan beni, daha fazla kazanmak uğruna bir başka uçağa atıvermişler. Öfkeden kudurdum, saç baş yoldum ama neye yarar? Paşa paşa bir sonraki uçakla gittim. Bütün planlarım sarktı. Arkadaşlarımla geç buluştum…

Bu olayla Volotea’nın notunu verdim. Bir daha mı? ASLA! Bilet alırken, ucuz fiyat insanın aklını çok çeliyor ama her an böyle tatsız durumlarla karşılaşabileceğinizi göz önünde bulundurun Volotea’yı tercih ederken. EasyJey ve RyanAir gibi kendini kanıtlamış şirketlerin fiyatlarına göz atmadan, Volotea’nın sitesine bile girmeyin derim!  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder