Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

12 Ocak 2015 Pazartesi

Prado Müzesi ziyaret bilgileri

Prado Müzesi'nin Avrupa'nın en iyi sanat müzelerinden biri olduğunu daha önceki yazılarda söylemiş; Prado'yu yeterince övmüştüm. İsterseniz şimdi de biraz Prado Müzesi'ni ziyaret etmek isteyenler için kimi önemli hususlardan söz edeyim.

Ziyaret saatleri


Pazartesi'den Cumartesi'ye sabah 10.00 ile akşam 20.00 arası. Pazar günleri ve resmî tatil günleri sabah 10.00 ile akşam 19.00 arası ziyaret edilebilir.

Müze, Yılbaşı (1 Ocak), İşçi Bayramı (1 Mayıs) ve Noel günü (25 Aralık) kapalı oluyor.

6 Ocak, 24 ve 25 Aralık tarihlerinde ise öğlen 14.00'da kapanıyor.

Müzenin kapanma saatinden 30 dakika önce bilet gişeleri kapatılıyor. Kapanışa 10 dakika kala müze içindeki ziyaretçilerden salonları boşaltmaları isteniyor.

Bilet fiyatları


Biletlerinizi bilet gişelerinden nakit (avro) veya kredi kartıyla satın alabiliyorsunuz.
2015 itibarıyla girişler yetişkin 14 avro olarak ücretlendirilmiş. 65 yaş üzeri ise 7 avro.
18 yaş altı ziyaretçiler, 18-25 yaş arası öğrenciler, turist rehberleri ve basın kartı taşıyanlar müzeyi ücretsiz gezebilirler.

Prado'nun kapısında Louvre Müzesi'nde ya da Eyfel Kulesi'nde olduğu gibi uçsuz bucaksız kuyruklar oluşmuyor fakat ille de biletinizi İnternet üzerinden almayı tercih ederseniz müzenin resmî sayfasında çevrimiçi olarak biletlerinizi satın alabilirsiniz.

Diğer bilgiler


Müzede elektronik sesli rehber hizmeti bulunuyor. Ama diller arasında Türkçe yok. İngilizce, İspanyolca, Fransızca, İtalyanca, Almanca, Portekizce, Rusça, Çince, Japomca ve Korece dillerinden birini biliyorsanız rehberlerden kiralayabilirsiniz. Ücreti 3,5 avro.

İçeride ücretsiz vestiyer hizmeti var. 40 x 40 ölçülerinden büyük çanta ile içeri girmek yasak. İçeride fotoğraf makinesi ve kamera kullanmak da yasak olduğundan dolayı her şeyinizi vestiyere bırakmanızı öneririm. Böylece müzeyi gezerken bir de eşyanızın hamallığını yapmazsınız.

Müze içinde kafe ve mağaza da bulunuyor. Özellikle mağazasına bir uğramanızı tavsiye ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder