Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

12 Ocak 2015 Pazartesi

Prado Müzesi'ne ulaşım

Prado Müzesi
Avrupa'nın en önemli müzelerinden biri olan Prado Müzesi, İspanya'nın başkenti Madrid'de, şehrin en merkezi yerlerinden birinde bulunuyor. Müze adını, üzerinde bulunduğu caddeden (Paseo del Prado) alıyor.

Madrid'de her yer birbirine yakın ve yürüme mesafesinde. Ben kaldığım 2 hafta boyunca metroya yalnızca birkaç kez bindim. Her yere yürüyerek gittim çünkü Madrid'de sokaklar bile güzel. Metro ağının 1 ve 2 numaralı hatları müzeye yakın bir konumda yer alıyor ama yeryüzüne çıktıktan sonra 500 metre kadar yürümeniz gerekiyor. Bana kalırsa siz de benim gibi yürüyerek gidin. 1 numaralı (mavi renkli olan) hattın Atocha istasyonu; 2 numaralı (kırmızı renkli olan) hattın ise Banco de España istasyonunda inmeniz gerekiyor. Atocha'dan müzeye yürüme mesafesi biraz daha kısa.

Müzenin yakınından geçen otobüs hatları ise 9, 10, 14, 19, 27, 34, 37 ve 45 numaralı hatlar.


Giriş kapıları


Müzeye giriş yapabileceğiniz 4 ana giriş bulunuyor.
Puerta de Jerónimos (Jerónimos Kapısı)

Bilet gişesinden ya da otomatları kullanarak bilet alabiliyorsunuz. Tek veya birkaç arkadaşınızla birlikte müzeyi ziyaret edecekseniz bu kapıyı kullanabilirsiniz.

Puerta de Goya Alta (Goya Kapısı)

Yalnızca bireysel girişler için açık. Kalabalık gruplar bu kapıyı kullanamıyor. Tek veya birkaç arkadaşınızla birlikte müzeyi ziyaret edecekseniz bu kapıyı kullanabilirsiniz.

Galería Jónica Sur (Jónica Galerisi)

Bu kapıyı bireysel ziyaretçiler kullanamıyor. Yalnızca eğitim amaçlı geziler yapacak gruplara açık.

Puerta de Murillo (Murillo Kapısı)

Yalnızca belirli gruplara açık. Bireysel ziyaretçiler giremiyor.


Haritadaki konumu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder