Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

18 Temmuz 2015 Cumartesi

50. uçuş!

Merhaba sevgili okurlarım, değerli seyahatseverler...

Bir gezme âşığı olarak menzile ulaşmak için karayolu, denizyolu, havayolu ya da demiryolu kullanmak benim için pek fark etmiyor. Fakat zamandan tasarruf etmek için en sık başvurduğum yol havayolu hiç kuşkusuz.

Bugüne kadar kişisel gezilerim ve işim gereği yaptığım uçuşların sayısı 50'ye ulaşmış bulunuyor. Katettiğim 95,531 km yol dünyanın çevresinde neredeyse 2 buçuk tur atmaya eşdeğer oluyormuş. Hayatımın ise 141 saatini yani yaklaşık 6 gününü havada geçirmişim. Uçak yolculuklarım nedeniyle atmosfere 12 ton korbondioksit salınımına neden olmuşum. (pişman değilim!)

50 uçuşun 31 tanesi yurtdışı, 19 tanesi yurtiçi olmuş. Türkiye dışında 12 farklı ülkeye uçmuşum. Dünya üzerinde bulunduğum en batı ve en güney nokta Buenos Aires, Arjantin; en doğu nokta Bişkek, Kırgızistan; en kuzey nokta ise Ufa, Başkurtistan, Rusya... Henüz ayak basmadığım çok ülke ve 2 kıta var! Okyanusya ve Afrika beni bekliyor!

51. uçuş bu gece Telaviv'e! Uçuş kayıtlarımı tutmaya ve belirli aralıklarla uçuş bilgilerimi paylaşmayı sürdüreceğim.

Siz de dilerseniz www.flightdiary.net/ruchanozculer adresi üzerinden benim bilgilerimi görüntüleyebilir ya da kendi uçuşlarınızın çetelesini tutabilirsiniz!



1 yorum: